Selecteer een pagina

Wie is Stichting Verenigd in Kracht?

De SVIK, zoals de stichting beter bekend staat, is een veelzijdige vrijwilligersstichting. Wij verzorgen met een grote diverse groep vrijwilligers, verschillende activiteiten voor jong en oud. Welke voor iedereen die interesse heeft toegankelijk zijn. Ons doel is om mensen op een zo laagdrempelige en gezellige manier samen te brengen. En ze daarbij een fijne tijd te bezorgen. De SVIK is voor iedereen, bewerkstelligd door iedereen.

Wekelijks organiseren wij verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan bingo (2 wekelijks), dansles en culturele invulling op de zaterdagen. Deze kunnen een avond zijn voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar, maar ook een theatershow of benefietavond voor goede doelen komen aan bod. Maandelijks vindt er ook een rommelmarkt en diverse kinderactiviteiten plaats. Ook samenwerking met andere verenigingen of stichtingen zorgen voor leuke en vernieuwende evenementen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan GO Dance benefietavond voor stichting ‘Make a Wish” of een grote vogelshow met Vogelvereniging “EFVV”.

De SVIK beheert ook Speeltuin “de Flierefluiter” gevestigd aan de Ph.hoofjesweg in Dirksland. Deze overzichtelijke speeltuin is voor de kleinsten voor een klein bedrag toegankelijk op woensdag- en vrijdagmiddag, tijdens het openingsseizoen.

De minderbedeelde op onze wereld worden ook een handje geholpen door de stichting. Zo ondersteunen wij verschillende projecten in de zogenoemde derde wereld landen. Maar ook dichterbij geven we steun aan verschillende projecten. Zoals bijvoorbeeld de Voedselbank of andere verenigingen die een helpend handje nodig hebben.

Zoals u kunt lezen zijn wij een stichting, die door het bundelen van de sterke punten van de vrijwilligers van de stichting, een energieke en veelzijdige stichting zijn. Waar iedereen welkom is. De vele leden die de Stichting rijk is dragen natuurlijk ook bij aan het bestaan van de stichting. Daardoor kunnen wij al meer als 40 jaar bestaan. Via deze weg willen wij u daar voor bedanken.

Stukje geschiedenis van de stichting.

In de jaren ‘70  organiseerden de toen nog jonge gezinnen in de nieuw opgerichte woonwijk Dirksland West met elkaar activiteiten voor elkaar en voor de kinderen. Dat was het begin van toen genaamde Buurtvereniging West.
Eind jaren zeventig trok de iets oudere jeugd bij elkaar met zelf meegenomen geluidsinstallaties en platen. Het kwam goed uit dat de middenhal van de gesloten koekjesfabriek/bakkerij Victoria (Victoriawafels) vrij kwam en gebruikt mocht worden. Hier ontstond de oorsprong van “Discotheek Thunderbird”.
Buurtvereniging West werd buurtvereniging West/Molenzicht en de jeugdgroep werd discotheek Thunderbird. Beide bestonden uit een grote groep vrijwilligers en het was dus vanzelfsprekend dat uiteindelijk BV West/Molenzicht en discotheek Thunderbird samen te voegen in de Stichting Verenigd In Kracht.

Verenigd in kracht symboliseert de samenwerking en verwijst naar het gebouw de Vik, de inmiddels op eigen kracht en met eigen middelen omgebouwde Victoriahal, aangepast aan de eisen van de tijd en die van de gebruikers. De meer dan 70 vrijwilligers zorgen voor een energieke organisatie die inmiddels breed bekend is en activiteiten organiseert voor de jongste jeugd tot de oudste senioren.

Meer info over:
Anbi   Lid worden    SVIK    Berichten    SVIK in 2016