Selecteer een pagina

Voor mekaore

Terwijl we met zijn allen veel plezier beleven bij de SVIK zijn we er ook van bewust dat er mensen zijn die best zouden willen spelen, dansen en bingoën om mooie prijzen, maar in eerste instantie behoefte hebben aan een zeker dak boven hun hoofd, een dagelijkse portie voeding, medische hulp als dat nodig is, goed onderwijs, watervoorziening enz. Wij, van de SVIK zetten ons dan ook niet alleen in d.m.v. activiteiten in de Victoriahal, maar wij willen ook ons steentje bijdragen door onze hand uit te steken naar hen die het nodig hebben. Zowel dicht bij huis, maar ook verder van huis. Bijvoorbeeld door het steunen van de regionale Voedselbank, plaatselijke verenigingen en projecten in de zogenoemde derde wereldlanden.

Zo zijn daar in vele dorpen de watervoorzieningen heel precair.  De waterpomp in het dorp Siligain bijvoorbeeld, is continu bezet. De wachttijden zijn schrijnend lang. Het sociale bureau van de bisschop heeft in Siligain 3 diepe boringen laten uitvoeren, alle 3 negatief. Stichting Steunfonds Sahelprojecten heeft samen met de bevolking een aardig grote stuwdam laten bouwen. Dat zal in de regentijd een groot stuwmeer geven en ook ondergronds veel water in de zanderige lagen opslaan. Met steun van de onder andere de SVIK, heeft deze stichting dit project kunnen verwezenlijken.

Onze Voor Mekaore team, zorgt elk jaar weer doormiddel van inzamelingen en acties voor een behoorlijke bijdrage aan deze verschillende projecten. En daar zijn we trots op.