De jeugdactiviteiten van onze stichting is opgericht in de jaren 70, met de bedoeling activiteiten te organiseren voor de wijken aangrenzend aan de Victoriahal. Naarmate de jaren vol met activiteiten zoals het huttendorp en de verschillende knutsel en spelmiddagen zich uitbreidde, breidde ook het publiek zich verder uit. Vanuit heel Dirksland en omliggende dorpen komen kinderen nu naar diverse activiteiten. Sommige toegankelijk voor een zeer lage bijdrage, anderen zelfs gratis.
Waar kleinschalig begonnen is, zijn we nu uitgebreid naar een verscheidenheid van activiteiten.
Zo organiseren we;

  • Knutselactiviteiten, bijvoorbeeld met Pasen. Deze middag mogen de kinderen zelfs samen met de paashaas chocolade-eieren zoeken.
  • Spelactiviteiten, bijvoorbeeld tijdens de nationale buitenspeeldag. Zijn er in en rond speeltuin ´de Flierefluiten` allerlei speelactiviteiten.
  • Kinderdisco voor de allerkleinsten, met allerlei leuke thema´s. Bijvoorbeeld een Kerstgalabal voor de leeftijd al vanaf 2 jaar.
  • Huttenweek, elk jaar organiseren we de laatste week van de zomervakantie een gratis toegankelijk huttendorp. Met bouwen, samen spelen, knutselen, sporten en vooral veel plezier word deze week gevuld.
  • Theater en cultuur. Elk jaar proberen we voor de kinderen ook iets cultureels te organiseren.

Het belangrijkste voor ons is dat kinderen samen kunnen genieten. Met grote nieuwsgierigheid en enthousiasme komen en met een blij gezicht naar huis gaan. Dat er in alle veiligheid, vertrouwen en met veel plezier meegedaan kan worden aan activiteiten, waar er voor ieder kind plaats is.

Wilt u meer info over de jeugdactiviteiten van de SVIK dit kan via jeugdwerk@svik.nl of wil u op de hoogte blijven dat kan via hun eigen facebooksite: https://www.facebook.com/svik.dirksland