Vrijwilligers SVIK doen mee aan

reanimatiecursus

Al veel van onze vrijwilligers weten hoe te handelen bij een reanimatie of ehbo spoedgeval. Maar herhaling voor deze kennis is nooit een overbodige zaak. Afgelopen maart was het dan ook weer zover om de geleerde zaken nog eens op te frissen.

1e Metaaldetectie zoekdag 24 maart Dirksland
In samenwerking met metaaldetectie de Boekanier organiseerde de SVIK een metaaldetectie zoekdag. De avond van te voren was al enkele spanning te proeven.  De wegbewijzering, zoekaanduiding op de landen en plattegronden van het zoekgebied werden klaargemaakt. Al voor dag en dauw, half 6, werden de velden nogmaals nagelopen en alles klaar gezet om vol enthousiasme te beginnen. Om half 8 meldde de eerste zoekers zich bij de Victoriahal, om hun geluk te gaan beproeven. Daarna volgden van heinde en ver een grote groep zoekers, die met gezonde spanning van start ging. Zo kwamen er zoekers uit Friesland, Zeeuws Vlaanderen en België. Deze hadden al een nachtje op Goeree Overflakkee doorgebracht in 1 van de verschillende Bed and Breakfasts die ons eiland rijk is. Een van de deelnemers vertelde met veel enthousiasme aan de eigenaresse van de B&B in Dirksland, dat hij uitkeek naar een mooie dag met vele vondsten. En dat het mooie landschap veelbelovend eruit zag. Aan de dag deden 175 deelnemers mee.
Ondersteund door warme versnaperingen op de koude zaterdag, kwamen er tijdens de zoekdag mooie vondsten uit de grond. Zoals een Romeinse munt, een rekenpenning  gedateerd rond 1500, een munt uit de VOC tijd, een zeeuws penningschild en vele andere schatten.

Enkele quota’s van deelnemers:
Prachtige omgeving met vele verborgen schatten. Veel animo, maar ruimte genoeg voor iedereen. Gezellig en mooi gebied om te zoeken. Kom graag nog eens terug naar Goeree Overflakkee.  De zoekdag kwam ten bate van Kika. Waardoor Kees Witte van Kika Goeree Overflakkee aan het eind van de dag een leuke cheque mee naar huis kon nemen. Het was een zeer leuke en goed georganiseerde dag. Waarbij zeker een woord van dank aan de landeigenaren op zijn plaats is.
Met de woorden “Deze dag was de 1e keer op Goeree Overflakkee, maar zeker niet de laatste keer”, werd de dag afgesloten. Foto’s: Wim de Bruijne

 

SVIK genomineerd voor VERENIGING VAN HET JAAR

Elk jaar organiseert de Rabobank een verkiezing voor de VERENIGING VAN HET JAAR. En dit jaar zijn wij, de SVIK, genomineerd in de categorie cultuur. Dit vinden we erg bijzonder, want wat een groot compliment vanuit onze doelgroep. Daarvoor onze dank. Maar.. de strijd is nog niet gestreden. Want u kunt ons nog helpen. De verkiezing gaat nu pas beginnen. En daarbij komt u aan zet. Via onderstaande link kunt u van 9 april tot en met 20 mei stemmen. Onder de stemmers worden door de Rabobank ook nog eens leuke prijzen verdeeld.

De link om te stemmen: https:/www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen