Speel- en theatermiddag met Het Zandkasteel in Dirksland

Zaterdag 29 september komt HET ZANDKASTEEL theater naar de Victoriahal in Dirksland. Vooraf aan de show kunnen kinderen heerlijk spelen en kleuren. De middag is vanaf 13.00 uur. Kaartjes zijn € 12,50 per stuk. Zowel ouders als kinderen hebben een kaartje nodig. Kaarten zijn verkrijgbaar via jeugdwerk@svik.nl.
Adviesleeftijd voor de show is in principe 2+, maar mocht u zelf van mening zijn dat het voor uw jongere peuter ook leuk is, dan bent u ook van harte welkom.
Nieuw ** Hip hop, streetdance en meer voor kids in de Victoriahal
In overleg met onze dansleraar willen in de Victoriahal voor kinderen en jongeren danslessen gaan organiseren. Voor jongeren denken we hierbij aan Streetdance, HipHop en Ballroom Newstyle in combinatie met Urban Latin.Voor de 4 /6 jarigen kunnen we bij voldoende belangstelling Kidsswing lessen organiseren. Prijzen van de lessen zijn momenteel nog niet bekend en de lessen starten bij voldoende belangstelling. Bij belangstelling voor bovenstaande meldt het aan via info@svik.nl Wij houden U dan op de hoogte van de stand van zaken.

Enthousiaste darters gezocht

Graag willen we vanaf dit seizoen in de Victoriahal darters de gelegenheid geven om gezellig een pijltje te gooien. Ben jij of ken jij iemand die dit leuk zou vinden dan zijn jullie van harte welkom. Het darten zal vanaf woensdagavond 19 september vanaf 19.00 uur, elke woensdagavond in de Victoriahal aan de Phhoofjesweg 57b in Dirksland plaats gaan vinden. Opgeven kan via info@svik.nl of loop gezellig even binnen. Komen jullie ook?

 

 

Mi Mekaore weer van start

Na de zomerstop gaan op 19 september ’s middags van 14 – 17 uur en ’s avonds van 19 – 21 uur de deuren van de Victoriahal weer open voor Mi Mekaore. Dit betekent dat u weer van harte welkom bent om tijdens een gezellige middag en/of avond gratis binnen te stappen in de Victoriahal. Voor bijvoorbeeld een praatje of het spelen van een gezelschapsspel . Bijvoorbeeld klaverjassen, Yatzee en sjoelen. En sinds kort kunt u ook een potje darten. Enkele enthousiastelingen hebben het voor elkaar gekregen dat twee dartbanen in de grote zaal geplaatst zijn. Jong, oud, man, vrouw, iedereen die graag dart of eens een pijltje gooit is van harte welkom.
Kom er eens uit en stap gezellig binnen in de Victoriahal.
Heeft u een hobby, een intresse of wilt u bijvoorbeeld een workshop geven en wilt u dit tijdens een van de Mi Mekaore dagen organiseren dan bent u van harte welkom. Opgeven kan via j.b.van.son@hccnet.nl

Vereniging van het jaar

Zoals u eerder op deze site kon lezen hebben we meegedaan aan de verkiezing om vereniging van het jaar te worden. Deze jaarlijkse verkiezing wordt uitgeschreven door de Partners van sport en cultuur (Rabobank, ROC*NSF, Kunstbende en KLAC)

Tot 20 mei kon er gestemd worden en dit is ook gedaan. Met een prachtige afgeronde 9,5, zijn we op een mooie 9de provinciale plek geëindigd. Een plek waar wij van de SVIK erg trots op zijn. En zeker op het cijfer, wat u ons als stemmer heeft gegeven.
Bedankt daarvoor.

Dansschool Klein Parijs viert jubileum

met hoge korting en breidt uit met diverse danslessen voor kinderen. Altijd al op dansles gewild maar het kwam er maar niet van. Danslessen zijn niet goedkoop hoort men weleens. Bij Dansschool Klein Parijs gaat dat dit jaar zeker niet op. In verband met het 35 jarig bestaan van de dansschool gaan we stunten met de prijzen. meer lezen

Rommelmarkt en bingo met zomervakantie. 

De laatste rommelmarkt en bingo van dit seizoen zijn weer geweest. Tijdens de laatste rommelmarkt kwamen de bezoekers weer in grote getale om te struinen langs de vele kraampjes. De bingo heeft het seizoen afgesloten met een drukbezochte marathonbingo, waar met mooie prijzen kon winnen maar ook kon genieten van een heerlijk buffet. Maar niet getreurd zowel de rommelmarkt als bingo gaan na de zomervakantie weer gezellig verder. De eerste rommelmarkt vindt plaats op 22 september van 10.00 tot 15.00 uur en de eerste bingo op donderdagavond 30 augustus staan de deuren weer open voor de 1e bingo. We hopen u graag na de vakantie weer terug te zien.

 Speeltuin “de Flierefluiter” nu nog leuker

We zijn nog steeds niet helemaal klaar, maar de oplettende bezoeker heeft vast al gezien dat de speeltoestellen in de speeltuin zijn aangepast en er een aantal nieuwe toestellen bijgekomen zijn. Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld een schommel en hangmat bijgekomen. En is de zandbak uitgebreid met nog meer speelplezier. Ook is de ingang en de herkenbaarheid vanaf de weg nog mooier geworden. Kom snel eens langs om een kijkje te nemen. De speeltuin is elke woensdag- en vrijdagmiddag open van 13.00 tot 16.30 uur.

 

Vrijwilligers SVIK doen mee aan

reanimatiecursus

Al veel van onze vrijwilligers weten hoe te handelen bij een reanimatie of ehbo spoedgeval. Maar herhaling voor deze kennis is nooit een overbodige zaak. Afgelopen maart was het dan ook weer zover om de geleerde zaken nog eens op te frissen.

1e Metaaldetectie zoekdag 24 maart Dirksland
In samenwerking met metaaldetectie de Boekanier organiseerde de SVIK een metaaldetectie zoekdag. De avond van te voren was al enkele spanning te proeven.  De wegbewijzering, zoekaanduiding op de landen en plattegronden van het zoekgebied werden klaargemaakt. Al voor dag en dauw, half 6, werden de velden nogmaals nagelopen en alles klaar gezet om vol enthousiasme te beginnen. Om half 8 meldde de eerste zoekers zich bij de Victoriahal, om hun geluk te gaan beproeven. Daarna volgden van heinde en ver een grote groep zoekers, die met gezonde spanning van start ging. Zo kwamen er zoekers uit Friesland, Zeeuws Vlaanderen en België. Deze hadden al een nachtje op Goeree Overflakkee doorgebracht in 1 van de verschillende Bed and Breakfasts die ons eiland rijk is. Een van de deelnemers vertelde met veel enthousiasme aan de eigenaresse van de B&B in Dirksland, dat hij uitkeek naar een mooie dag met vele vondsten. En dat het mooie landschap veelbelovend eruit zag. Aan de dag deden 175 deelnemers mee.
Ondersteund door warme versnaperingen op de koude zaterdag, kwamen er tijdens de zoekdag mooie vondsten uit de grond. Zoals een Romeinse munt, een rekenpenning  gedateerd rond 1500, een munt uit de VOC tijd, een zeeuws penningschild en vele andere schatten.

Enkele quota’s van deelnemers:
Prachtige omgeving met vele verborgen schatten. Veel animo, maar ruimte genoeg voor iedereen. Gezellig en mooi gebied om te zoeken. Kom graag nog eens terug naar Goeree Overflakkee.  De zoekdag kwam ten bate van Kika. Waardoor Kees Witte van Kika Goeree Overflakkee aan het eind van de dag een leuke cheque mee naar huis kon nemen. Het was een zeer leuke en goed georganiseerde dag. Waarbij zeker een woord van dank aan de landeigenaren op zijn plaats is.
Met de woorden “Deze dag was de 1e keer op Goeree Overflakkee, maar zeker niet de laatste keer”, werd de dag afgesloten. Foto’s: Wim de Bruijne

 

SVIK genomineerd voor VERENIGING VAN HET JAAR

Elk jaar organiseert de Rabobank een verkiezing voor de VERENIGING VAN HET JAAR. En dit jaar zijn wij, de SVIK, genomineerd in de categorie cultuur. Dit vinden we erg bijzonder, want wat een groot compliment vanuit onze doelgroep. Daarvoor onze dank. Maar.. de strijd is nog niet gestreden. Want u kunt ons nog helpen. De verkiezing gaat nu pas beginnen. En daarbij komt u aan zet. Via onderstaande link kunt u van 9 april tot en met 20 mei stemmen. Onder de stemmers worden door de Rabobank ook nog eens leuke prijzen verdeeld.

De link om te stemmen: https:/www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen