Open huis SVIK voor leden en geïnteresseerden.

Al meer dan 40 jaar organiseert de SVIK, voormalige buurtvereniging West, in Dirksland activiteiten en evenementen voor jong en oud. Op zaterdag 22 juni a.s. van 16.00 tot 20.00 uur houden zij een GRATIS open huis voor leden en geïnteresseerden. Tijdens het open huis kunt u zich laten informeren en meedoen aan allerlei activiteiten doen, zoals darten, mini bingo of jeu de boules op de mooie indoor baan. Tussen de activiteiten door zult u via een presentatie geïnformeerd worden over de SVIK en hun toekomstplannen. 
Maar ook aan de kinderen is er gedacht, voor hun zijn er springkussens, een grabbelton en kan er geschminkt worden. Voor de lekkere trek is er een foodtruck aanwezig, waar u voor een kleine prijs een lekkere snack kunt kopen.
Het open huis vind plaats in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57b in Dirksland.

In de Vic kun je overdekt jeu-de-boulen

DIRKSLAND – Jeu de boules, dat doe je toch in de buitenlucht? Op een dorpspleintje, tussen de platanen of, wat dichter bij huis, bij de tennisbanen? Meestal wel, maar in Dirksland is er sinds de laatste dag van oktober een overdekte variant.

De jeu-de-boulesbaan is te vinden in de Victoriahal, de Vic. Daar huist Stichting Verenigd In Kracht (SVIK) en daar krijgt Mi Mekaore vorm: een initiatief om mensen bij elkaar te brengen en naar elkaar om te laten kijken. Mi Mekaore startte in april als een proefproject. Op woensdagmiddag is de Victoriahal open voor ontmoeting en bijvoorbeeld het leggen van een kaartje.  Ideeën om mensen te trekken borrelen spontaan op. Zo was er al een diner met statushouders, dat ongeveer tweehonderd gasten naar de rijk voorziene tafels trok. Ook is er na de zomer een dartclubje gestart onder de vlag van Mi Mekaore. En nu is het idee om een jeu-de-boulesbaan – mede ter vervanging van de baan bij het busstation die alweer vele jaren geleden is verdwenen – te realiseren dus ook een feit. De baan, aangelegd door een hovenier, ziet er prachtig uit en is zeer uitnodigend om de krachten te meten met de boules. Dat deden Aad van den Hoek en Peter Keuker, beiden lid van de dorpsraad van Dirksland, woensdag 31 oktober als symbolische openingshandeling. Iedereen die het spel met vakantiegevoel wil doen, kan op woensdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur terecht in de Victoriahal. Ook als het regent of koud is… Darten kan elke woensdagavond vanaf 19.00 uur

Enthousiaste darters gezocht

Graag willen we vanaf dit seizoen in de Victoriahal darters de gelegenheid geven om gezellig een pijltje te gooien. Ben jij of ken jij iemand die dit leuk zou vinden dan zijn jullie van harte welkom. Het darten zal vanaf woensdagavond 19 september vanaf 19.00 uur, elke woensdagavond in de Victoriahal aan de Phhoofjesweg 57b in Dirksland plaats gaan vinden. Opgeven kan via info@svik.nl of loop gezellig even binnen. Komen jullie ook?

 

 

 

Vrijwilligers SVIK doen mee aan

reanimatiecursus

Al veel van onze vrijwilligers weten hoe te handelen bij een reanimatie of ehbo spoedgeval. Maar herhaling voor deze kennis is nooit een overbodige zaak. Afgelopen maart was het dan ook weer zover om de geleerde zaken nog eens op te frissen.

1e Metaaldetectie zoekdag 24 maart Dirksland
In samenwerking met metaaldetectie de Boekanier organiseerde de SVIK een metaaldetectie zoekdag. De avond van te voren was al enkele spanning te proeven.  De wegbewijzering, zoekaanduiding op de landen en plattegronden van het zoekgebied werden klaargemaakt. Al voor dag en dauw, half 6, werden de velden nogmaals nagelopen en alles klaar gezet om vol enthousiasme te beginnen. Om half 8 meldde de eerste zoekers zich bij de Victoriahal, om hun geluk te gaan beproeven. Daarna volgden van heinde en ver een grote groep zoekers, die met gezonde spanning van start ging. Zo kwamen er zoekers uit Friesland, Zeeuws Vlaanderen en België. Deze hadden al een nachtje op Goeree Overflakkee doorgebracht in 1 van de verschillende Bed and Breakfasts die ons eiland rijk is. Een van de deelnemers vertelde met veel enthousiasme aan de eigenaresse van de B&B in Dirksland, dat hij uitkeek naar een mooie dag met vele vondsten. En dat het mooie landschap veelbelovend eruit zag. Aan de dag deden 175 deelnemers mee.
Ondersteund door warme versnaperingen op de koude zaterdag, kwamen er tijdens de zoekdag mooie vondsten uit de grond. Zoals een Romeinse munt, een rekenpenning  gedateerd rond 1500, een munt uit de VOC tijd, een zeeuws penningschild en vele andere schatten.

Enkele quota’s van deelnemers:
Prachtige omgeving met vele verborgen schatten. Veel animo, maar ruimte genoeg voor iedereen. Gezellig en mooi gebied om te zoeken. Kom graag nog eens terug naar Goeree Overflakkee.  De zoekdag kwam ten bate van Kika. Waardoor Kees Witte van Kika Goeree Overflakkee aan het eind van de dag een leuke cheque mee naar huis kon nemen. Het was een zeer leuke en goed georganiseerde dag. Waarbij zeker een woord van dank aan de landeigenaren op zijn plaats is.
Met de woorden “Deze dag was de 1e keer op Goeree Overflakkee, maar zeker niet de laatste keer”, werd de dag afgesloten. Foto’s: Wim de Bruijne

 

SVIK genomineerd voor VERENIGING VAN HET JAAR

Elk jaar organiseert de Rabobank een verkiezing voor de VERENIGING VAN HET JAAR. En dit jaar zijn wij, de SVIK, genomineerd in de categorie cultuur. Dit vinden we erg bijzonder, want wat een groot compliment vanuit onze doelgroep. Daarvoor onze dank. Maar.. de strijd is nog niet gestreden. Want u kunt ons nog helpen. De verkiezing gaat nu pas beginnen. En daarbij komt u aan zet. Via onderstaande link kunt u van 9 april tot en met 20 mei stemmen. Onder de stemmers worden door de Rabobank ook nog eens leuke prijzen verdeeld.

De link om te stemmen: https:/www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen