Selecteer een pagina

Speeltuin ‘de Flierefluiter

Op woensdag 27 mei van 15.00 tot 20.00 uur, wil de SVIK de vernieuwde speeltuin op een feestelijke manier openen. Tijdens deze opening kan er niet alleen heerlijk gespeeld worden, maar kunnen er ook lekkernijen zoals snoep, ijs, suikerspinnen & patat en snacks gekocht worden. Iedereen is welkom.
Vanaf 27 mei is de speeltuin weer elke woensdag- en vrijdagmiddag geopend van 13.00 t/m 16.30 uur.

Eten en Delen in Dirksland

Op zondag 29 mei slaan Stichting VIK en de Hervormde gemeente Dirksland de handen in elkaar voor een nieuwe activiteit: Eten en Delen. Na eerdere succesvolle samenwerkingen zoals het Internationale Diner, de Kerstwandelingen en de Keigave Kinderdiensten is er een nieuw idee ontstaan. Dorp en kerk ontmoeten elkaar op zondagmiddag voor een gezellige maaltijd en een laagdrempelige viering met muziek, gesprek en gebed. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom voor het eten en om 12.30 uur start het programma, rond het thema: Zijn wij niet alleen!?

Spreker Nico van Splunter uit Rotterdam – Spangen neemt ons hierin mee en leidt het gesprek. Voor de kinderen is er een creatieve activiteit georganiseerd. Om 13.30 uur sluiten we weer af. Van harte welkom voor jong tot oud in het gebouw van SVIK, Philipshoofjesweg 57B in Dirksland.

Wolcafé pakt de draad op in Dirksland

Bij wolcafé ‘Klein Parijs’ hebben ze er weer zin in! Na zo’n lange warme zomer gaan hun activiteiten weer van start. Voor de zomervakantie zijn ze al een paar keer bij elkaar geweest om elkaar te ontmoeten en creatief bezig te zijn in de Victoriahal te Dirksland. Vanaf 20 september staan weer elke derde dinsdag van de maand de deuren aan de Philipshoofjesweg 57b van 19:00-22:00 uur open. Iedereen van Flakkee en daarbuiten is van harte welkom om heerlijk creatief bezig te zijn.
Graag zien we u op dinsdag 20 september.

Speelplezier springt dit voorjaar uit de grond bij Speeltuin de Flierefluiter in Dirksland

Wie de afgelopen weken langs speeltuin de Flierefluiter in Dirksland is gekomen is het vast opgevallen dat er hard door de vrijwilligers gewerkt wordt om de speeltuin weer speelklaar te maken. Maar dit jaar pakken ze het groter aan. De speeltuin wordt in een nieuw, groter en uitnodigend jasje gestoken.

Hoewel de speeltuin al meerdere jaren voor heel wat speelplezier heeft gezorgd vonden de vrijwilligers van de SVIK het een goed idee om dit speelplezier verder uit te breiden. Met hier en daar een graafmachine voor het grovere werk en vele handen wordt er niet alleen voor de allerkleinsten, maar zeker voor de wat grotere kinderen nieuwe toestellen geplaatst.  Zo is de zandbak vergroot en is er een nieuw water en zandtoestel geplaatst. Verderop in de speeltuin komt een airmountain, die zeker gaat zorgen voor veel springplezier. Voor wie schommelen fijn vindt, is er ook een nieuwe nestschommel geplaatst. Het speelfeest wordt helemaal compleet gemaakt met een kleurrijk springkussen.  Samen met alle andere toestellen wordt spelen in Speeltuin de Flierefluiter aan de Philipshoofjesweg in Dirksland dus één groot feest.

Medio mei zullen de poorten van de speeltuin weer open gaan. Meer info hierover volgt binnenkort.

Kabouterspoor door Dirksland tijdens de herfstvakantie.
Heeft u vorig jaar ook zo genoten van de verschillende kabouterbossen? De jeugdafdeling van de SVIK ook. Daarom organiseren wij samen met de inwoners en lokale ondernemers van Dirksland gedurende de herfstvakantie een kabouterspoor door het gehele dorp. Met behulp van een route kunnen gezinnen en/of kinderen op zoek gaan naar kabouterdorpjes.
Om dit te kunnen organiseren willen wij de inwoners en ondernemers van Dirksland vragen om kleine kaboutertafereeltjes in de tuin of voor het raam te creeëren, zodat de kinderen in de herfstvakantie in Dirksland kunnen genieten van een kabouterspoor.
Vindt u dit een leuk idee? Opgeven van een adres kan tot en met 15 oktober, via jeugdwerk@svik.nl en kijk op de Facebookpagina van jeugdactiviteiten SVIK voor leuke ideeën en/of inspiratie.
Op een later moment zullen we de adressen samenvoegen in een route en deze vrijgeven voor de kinderen.

Evenementen

Gedurende het jaar organiseert de SVIK ook verschillende, gezellige en veelzijdige evenementen.

Darten

Elke woensdagavond vanaf 19 uur is er gelegenheid om in de Victoriahal te komen darten. Iedereen is welkom. 
Sinds kort is er zelfs een team vsnuit de SVIK, in de FDF competitie gestart.
 

Speeltuin

Speeltuin `de Flierefluiter` is eigendom van de stichting en is gelegen bij het clubgebouw van de SVIK.

Jeugd activiteiten

Activiteiten organiseren voor de wijken aangrenzend aan de Victoriahal.

De VIC

Discotheek ‘de VIC” is al vanaf de jaren ’70 een begrip op en ver buiten Goeree Overflakkee.

Dansen

Dansschool “Klein Parijs” Dansen is plezier voor 2. Het dansseizoen van “dansschool Klein Parijs” start elk jaar in september.

Bingo

Vanaf september komen om de andere week gemiddeld 80 tot 100 bezoekers naar de Victoriahal voor een gezellig spelletje bingo………

Voor Mekaore

Derde wereld project en ondersteuning van eilandelijke projecten….

De huiskamer

Het is een ontmoetingsplek geworden waar je langs kunt komen voor de gezelligheid, een kop koffie of thee, een praatje, of een gezamenlijke activiteit .…lees verder

jeu fes boules

Jeu des boules